Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Hogeschool Leiden

Organisatieprofiel

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich te ontwikkelen. Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad, met een een breed portfolio van bacheloropleidingen, professionele masteropleidingen en een aanbod op het gebied van leven lang leren.

Activiteiten op AI gebied

Bij de opleidingen Informatica en Bio-informatica speelt AI onderwijs een steeds grotere rol. Ook de duale Informatica variant Forensisch ICT en de deeltijd master Digital Forensics verzorgen divers AI onderwijs. Daarnaast neemt het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery deel aan onderzoeksprojecten met diverse netwerkpartners.

Bijdrage aan NL AIC

Wij willen samenwerking verstevigen op diverse AI domeinen en toepassingsgebieden. We werken o.a. met ons lectoraat Digital Forensics & E-Discovery mee in de werkgroep Vrede Veiligheid en Recht en in de werkgroep onderwijs vanuit de faculteit Science &Technology.

Waarom NL AIC?

Het belang van AI toepassingen groeit hard in alle domeinen. De NL Ai Coalitie geeft ons de mogelijkheid om nauwer samen te werken met diverse netwerkpartners in de ontwikkeling van en het onderzoek naar AI toepassingen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.