Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

High Tech Campus Eindhoven – AI Innovation Center

Organisatieprofiel

High Tech Campus is de slimste vierkante kilometer van Europa en is een ecosysteem van 235 bedrijven die actief zijn in verschillende toepassingsgebieden. Het is de thuisbasis van meer dan 12.000 innovators, researchers en engineers die de technologieën en de business van morgen creëren.

Activiteiten op AI gebied

– AI events – AI community met professionals die samen de agenda bepalen van het Center – AI Workshops en Hackathons – Professional education portfolio ‘van en voor de industrie’ – Technische en fysieke infrastructuur

Bijdrage aan NL AIC

Het AI Innovation Center richt zich op (1) het organiseren van events & educatie, (2) het bij elkaar brengen van het ecosysteem en het leveren van benodigde infrastructuur en (3) het initiëren en versnellen van projecten en toepassingen van AI binnen bedrijven.

Waarom NL AIC?

HTCE zet vol in op AI middels het AI Innovation Center. Dit initiatief is genomen samen met Philips, ASML, NXP en Signify om AI in de Brainport regio te industrialiseren.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.