Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Hemisphere

Organisatieprofiel

Hemisphere helpt organisaties met het automatiseren van processen waar heet categoriseren van ongestructureerde tekst een bottleneck is. We zitten hiervoor verschillende NLP AI technieken in.

Activiteiten op AI gebied

We automatiseren de klantenservice afdeling van een grote Europesche energieleverancier. Van miljoenen berichten per jaar bepalen we de intent en maken we de samenvatting. Voor een andere klant spitten we duizenden jaarrapporten door om voor pensioen fondsen de SDG claims van bedrijven te vinden.

Bijdrage aan NL AIC

Hemisphere denkt mee en geeft richting samen met AI con-collega’s welke AI projecten Nederland zich Europees moet inschrijven.

Waarom NL AIC?

De ontwikkelingen op het gebied van AI in Europa beter in de gaten te kunnen houden en tevens invloed te hebben op welke AI domeinen Nederland zich moet specialiseren.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.