Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

HAS Hogeschool, lectoraat Precision Livestock Farming

Organisatieprofiel

Het lectoraat Precision Livestock Farming wil preciezer sturen in de veehouderij met behulp van data. Met meer dierinformatie kunnen we ziekte voorkomen, minder grondstoffen en antibiotica gebruiken en presteren de dieren beter. Meer en betere kennis van gedrag en gezondheidsstatus van elk dier zorgt voor een beter welzijn.

Activiteiten op AI gebied

Onderwijsactiviteiten zoals de minor Data Science in Agrifood en onderzoeksprojecten in het lectoraat Precision Livestock Farming.

Bijdrage aan NL AIC

Het lectoraat doet onderzoek naar AI in de veehouderij en we willen graag kennis delen.

Waarom NL AIC?

AI, data en sensortechnologie spelen een steeds grotere rol in de veehouderij.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.