Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Hanzehogeschool Groningen

Organisatieprofiel

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland en de grootste hogeschool in het Noorden. Studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld werken samen aan innovaties voor de beroepspraktijk en aan het oplossen van vraagstukken uit de samenleving.

Activiteiten op AI gebied

De Hanzehogeschool Groningen biedt een breed scala aan onderwijs en onderzoek op het gebied van AI op vele toepassingsgebieden, zoals energie, zorg, welzijn en andbouw.

Bijdrage aan NL AIC

De Hanzehogeschool Groningen is actief betrokken bij de AI Hub Noord Nederland, diverse AI gerelateerde onderzoeksprojecten en het ontwikkelen van modern en actueel onderwijs op het gebied van AI (bijvoorbeeld in de vorm van learning communities).

Waarom NL AIC?

Als centrale kennisinstelling in Noord-Nederland is de Hanzehogeschool Groningen actief betrokken bij onderwijs en onderzoek op gebied van AI en Data Science.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.