Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

HAN University of Applied Sciences

Organisatieprofiel

Brede UAS, vele vakgebieden; zwaartepunten Health, Sustainable Energy & Environment, en Smart Region. Toepassingsgericht onderzoek & onderwijs: snel groeiende activiteiten op gebied Applied AI & Data Science, aangejaagd vanuit zwaartepunt Smart Region (incl. Smart Industry) en in nauwe aansluiting bij AI Hub Oost.

Activiteiten op AI gebied

Master Applied Data Science, diverse minoren en ander onderwijs, diverse AI en DS-gerelateerde lectoraten (vanuit toepassingdomeinen of vanuit ICT), ASGARD professionele leergemeenschap, vele projecten in onderzoek en onderwijs. Aanjagen netwerken, projecten en samenwerking onderwijs-onderzoek-werkveld vanuit Zwaartepunt ‘Smart Region’

Bijdrage aan NL AIC

Een bijdrage leveren aan de kennisecologie, met nadruk op praktijkgericht opleiden en onderzoeken, en met speciale aandacht voor de regio Gelderland / Zuidoost NL en voor samenwerking met MKB.

Waarom NL AIC?

Noodzaak en ambitie om onmisbare (toepassingsgerichte) schakel te zijn voor Applied AI & Data Science, in de Gelderse Kennisecologie en daarbuiten. Niet alleen gericht op de ‘cutting edge’, maar op alles wat nodig is om concreet waarde toe te voegen in praktijksituaties, met veel aandacht voor het MKB. Onderzoekende professionals opleiden.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.