Delen met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Groningen Seaports

Organisatieprofiel

Groningen Seaports: Onderhoudt 2779 ha haven- en industrieterrein, Acquireert nieuwe bedrijven om zaken te doen in Delfzijl of de Eemshaven, Ontwikkelt op basis van marktwensen (bestaande klanten) en marktkansen (potentiële klanten), Draagt zorg voor een veilige en vlotte afhandeling van het scheepvaartverkeer

Activiteiten op AI gebied

Nog geen activiteiten ontplooid

Bijdrage aan NL AIC

Groningen Seaports is deelnemer van de werkgroep Havens en Maritiem

Waarom NL AIC?

AI zal de processen in havens sterk gaan veranderen

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.