Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

GPX

Organisatieprofiel

Het doel van GPX is om te helpen bij de energietransitie via een buurt energiemeter, een platform. Daarbij de deelnemers beter bewust te maken van de relatie tussen de energiebronnen en de energie-afname.

Activiteiten op AI gebied

Momenteel nog geen, maar wel een serious game up&running: voorbeeld, https://dashboard.gpx.nl/live/groepsmeter1

Bijdrage aan NL AIC

Door open source te werken en wind&zon (LIVE) te koppelen met de groepsmeter-deelnemers, om zo energieneutraal te worden (ook als serious game).

Waarom NL AIC?

Omdat GPX is bedoeld om digitaal interactieve relaties te ontwikkelen tussen aanbod wind&zon en gebruik ervan, zo mogelijk via opslag.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.