Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Gemeente Amsterdam

Organisatieprofiel

Gemeente van de stad Amsterdam.

Activiteiten op AI gebied

In verschillende actieprogramma’s en afdelingen is Ai terug te vinden. Het CTO Innovatieteam is druk bezig met het toepassen van Ai in de stad, terwijl Smart Health Amsterdam en StartupAmsterdam stimuleren Ai ondernemerschap.

Bijdrage aan NL AIC

Wij zijn als partner betrokken in verschillende werkgroepen van de NL AIC.

Waarom NL AIC?

De NL AIC brengt het Ai ecosysteem in Nederland bij elkaar, waardoor wij samen waardevolle Ai samenwerkingen kunnen opzetten op een verantwoordelijke en impactvolle manier. Dit alles om deze technologie onze inwoners zo goed mogelijk dienen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.