Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

FruitPunch AI

Organisatieprofiel

FruitPunch is de wereldwijde AI for Good Community. In onze Challenges onderwijzen we AI in de praktijk en lossen we problemen op van organisaties die werken naar de Sustainable Development Goals. We bieden iedereen gratis de mogelijkheid een carrière in AI te ontwikkelen en een baan te vinden van betekenis.

Activiteiten op AI gebied

FruitPunch organiseert AI for Good Challenges waarin 15 tot 50 ingenieurs samenkomen om in 10 weken een probleem op te lossen van een organisatie die werkt aan de SDGs. Hiermee bieden we gratis AI onderwijs aan studenten, professionals, beginners en experts. Ook koppelen we werkzoekenden en bedrijven op basis van bewezen AI vaardigheden.

Bijdrage aan NL AIC

Wij geloven dat AI zijn beloften nog niet waarmaakt doordat te weinig mensen AI kunnen toepassen in de praktijk en doordat de kracht van AI niet de plekken bereikt waar de middelen schaars zijn. Deze twee problemen lossen we op door gratis AI onderwijs te bieden en concrete problemen op te lossen voor organisaties die werken naar aan de SDGs.

Waarom NL AIC?

Om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen door praktische problemen op te lossen met onze kennis van datawetenschap en kunstmatige intelligentie en door hierin gratis onderwijs te bieden.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.