Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Fontys Hogeschool

Organisatieprofiel

Fontys telt meer dan honderd verschillende opleidingen: van dans tot ICT, van architectuur tot fysiotherapie. Elke opleiding heeft haar unieke beroepscontext, haar eigen curriculum en haar eigen manier van onderwijs aanbieden. Deze diversiteit is een kracht, dat is onze rotsvaste overtuiging.

Activiteiten op AI gebied

Het kenniscentrum AI for Society is namens Fontys betrokken. In de Brainport regio en landelijk is het kenniscentrum AI for society toonaangevend op het gebied van “Applied AI for society”. Wij innoveren het vakgebied applied AI door toepassingsvragen van professionals uit het werkveld op te lossen. Dit doen we door met docentonderzoekers en studenten te werken aan duurzame en inclusieve oplossingen met een ontwerpgerichte multistakeholderaanpak.

Bijdrage aan NL AIC

Het kenniscentrum AI for society van Fontys Hogeschool draagt in verschillende werkgroepen bij aan de NLAIC. Hierin vertegenwoordigen we samen met onze collega HBO instellingen het hoger onderwijs in Nederland. Onze focus ligt daarbij op de human capital werkgroep maar ook op het gebied van ethiek denken we graag mee.

Waarom NL AIC?

Het kenniscentrum AI for Society is lid van de coalitie om in gezamenlijkheid een bijdrage te leveren aan het AI landschap in Nederland. Wij delen de doelen en ambities van de NL AIC.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.