Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

FME

Organisatieprofiel

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie met 2.200 leden en 30 brancheverenigingen en platforms. We mobiliseren en verbinden de technologische industrie en de samenleving voor elke vraag of uitdaging waarop technologie het antwoord is.

Activiteiten op AI gebied

FME is in 2019 begonnen met het platform AI for Industry. Binnen dit platform brengen we koplopers in de industrie en hoogwaardige dienstverleners bij elkaar om gezamenlijk de kennis over en de toepasbaarheid van AI binnen de industrie te vergroten.

Bijdrage aan NL AIC

FME coördineert het toepassingsgebied van de technologische industrie. Daarbij leggen we actief de verbinding tussen Smart Industry en de NLAIC.

Waarom NL AIC?

Wij zien AI als een sleuteltechnologie die een grote impact gaat hebben op onze achterban. Middels deelname aan de NLAIC zijn we aangesloten op het netwerk van Nederlandse AI initiatieven.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.