Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Erasmus MC

Organisatieprofiel

Erasmus MC werkt aan: veilige topzorg voor complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften. Onderscheidend toponderwijs dat ambitieuze, nieuwsgierige en getalenteerde studenten. Internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen.

Activiteiten op AI gebied

AI in care AI onderzoek in diverse domeinen waar hoeveelheden data aanwezig zijn bv. Imaging AI en robotics in de zorg AI in zorg bedrijfsvoering

Bijdrage aan NL AIC

Mw drs. Vink, Directeur Erasmus MC Research Development Office, werkt kosteloos (contribution in-kind) voor 1 dag in de week als EU Liaison voor de NL AI C.

Waarom NL AIC?

De zorg van morgen kan niet zonder AI

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.