Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Erasmus Centre for Data Analytics (ECDA)

Organisatieprofiel

ECDA is a flagship centre of excellence of Erasmus University Rotterdam. Bringing together academic experts, organisational leaders and students, the ECDA community gives you access to world-class research, meaningful know-how, data analytics tools and a relevant network to boost your journey in the space of data analytics, machine learning and AI.

Activiteiten op AI gebied

– We provide hands-on education on AI to students and executives; – We organise top class-exclusive events, seminars and summits on AI.

Bijdrage aan NL AIC

– We facilitate multi-disciplinary research; – We develop methodologies to analyze and visualize data;

Waarom NL AIC?

Our purpose is to explore data analytics, enhance data knowledge, and find business and societal uses for data analytics and AI to benefit from the digital transformation.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.