Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Dialogic

Organisatieprofiel

Dialogic is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau voor innovatievraagstukken in het publieke domein. Wij ondersteunen publieke organisaties door middel van beleidsonderzoek en strategisch advies. We ontwikkelen daarnaast innovatieve methoden voor dataverzameling, data-analyse en data-visualisatie.

Activiteiten op AI gebied

We ontwikkelen en implementeren AI/machine learning voor gebruik in onze onderzoeken. Daarnaast verkennen we in opdracht van publieke organisaties de (on)mogelijkheden en impact van AI in beleidscontext.

Bijdrage aan NL AIC

Dialogic is actief in de werkgroep Human Capital.

Waarom NL AIC?

Als onderzoeks- en adviesbureau bevinden we ons op het snijvlak van technologie en beleid. We nemen deel om deze twee werelden dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast dragen we bij met onze onderzoeken over AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.