Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Dexes Data Exchange

Organisatieprofiel

Dexes is een veilige third-party oplossing om het delen van data tussen publieke en private partijen makkelijk te maken. Dexes is een Nederlandse startup. Ons platform ondersteunt de Amsterdam Data Exchange (Amdex).

Activiteiten op AI gebied

NLP search voorzieningen door data en metadata

Bijdrage aan NL AIC

Kennis en netwerk.

Waarom NL AIC?

Data is essentieel voor AI toepassingen. Dexes maakt data deelbaar die eerder niet beschikbaar was voor AI toepassingen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.