Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Centrum Wiskunde & Informatica

Organisatieprofiel

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het CWI is opgericht in 1946 en onderdeel van de institutenorganisatie van NWO, NWO-I. Wereldwijd staan wij bekend om de hoge kwaliteit van ons onderzoek.

Activiteiten op AI gebied

CWI werkt aan fundamentele onderzoekslijnen die beschouwd worden als de hoekstenen van AI. Dit zijn: Machine Learning, Neurale Netwerken, Multi-Agent Systems, Evolutionaire Algoritmen, Datasystemen en Human-Computer Interaction. Toespassingsdomeinen zijn gezondheidszorg, energie, logistiek, high-tech industrie, en (interactieve) media.

Bijdrage aan NL AIC

CWI draagt bij aan de Nederlandse AI Coalitie via onderzoek en innovatie, en het vormgeven van initiatieven en participatie via verschillende (werk)groepen en teams. Als lid van de Amsterdamse AI coalitie vormen we een belangrijke hub binnen de Nederlandse AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

CWI werkt aan specifieke en belangrijke onderwerpen in de AI, van fundamentele principes tot baanbrekende inzichten voor toepassingsdomeinen. Via nationale samenwerking kunnen hier grote verdere stappen voorwaarts gemaakt worden.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.