Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Organisatieprofiel

Het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam richt zich op het betekenisvol toepassen van AI-technieken in een specifieke context (zorg, accountancy, media, retail, etc.). In zeven labs werken we in co-creatie samen – met het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties – aan innovatie.

Activiteiten op AI gebied

We dragen actief bij aan kennis en ontwikkeling van methoden om data en AI op een betekenisvolle manier in organisaties, opleidingen en de samenleving te integreren. Dat doen we o.a. door kennissessies en andere events te organiseren, een docententraining, digitaliseringsoffensief voor het mkb en de ontwikkeling van een masteropleiding Applied AI.

Bijdrage aan NL AIC

Wij leiden studenten op en scholen professionals om die voor bedrijven en organisaties changemaker zijn. Zo geven we de digitale transitie daadwerkelijk en op een verantwoorde en inclusieve manier vorm. En leggen we de verbinding tussen het fundamentele en praktijkgerichte onderzoek, gericht op de dagelijkse toepassing van AI.

Waarom NL AIC?

Artificial Intelligence (AI) en Data Science dringen door in alle haarvaten van de maatschappij. De wetenschappelijke ontwikkelingen op deze gebieden gaan snel. De toepassingen beïnvloeden alle sectoren en beroepen – in meer of mindere mate – waarvoor de Hogeschool van Amsterdam opleidt.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.