Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Brightlands Smart Services Campus

Organisatieprofiel

Een alliantie van bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties brengt de belangrijkste AI-expertise in Limburg samen in de AI-hub Brightlands, met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen als kern. Samen innoveren en de kansen benutten die artificiële intelligentie en data science te bieden hebben.

Activiteiten op AI gebied

AI-hub Brightlands sluit haar activiteiten aan bij het diverse Limburgs economisch landschap. AI-hub toepassingsgebieden zijn publieke dienstverlening (incl publieke veiligheid), financiële dienstverlening, zorg en gezondheid, de circulaire procesindustrie en onderwijs. Voor deze gebieden zijn ontwikkelambities geformuleerd die nu uitgevoerd worden

Bijdrage aan NL AIC

De AI-hub Brightlands maakt gebruik van de 4 Brightlands campussen in Limburg om kennisinstellingen, overheden, MKB en burgers te verbinden in data science en AI activiteiten, onderzoeksprogramma’s, technologie- en economische ontwikkeling. Hierbij sluit de AI-hub Brightlands aan bij de behoeften van de lokale marktpartijen.

Waarom NL AIC?

De Brightlands Smart Services Campus is opgericht door de Provincie Limburg, de UM en APG om innovatie in de regio te versterken. Naast het aanjagen van innovatie, zijn het behoud, aantrekken en ontwikkelen van talent, het ondersteunen van bedrijven en het versterken van de Limburgse economie speerpunten in de ambities van Brightlands.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.