Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Brainport Development || Brainport Eindhoven

Organisatieprofiel

Als onafhankelijke partij werkt Brainport Development samen met het bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden aan een sterke en duurzame economie in Brainport Eindhoven. Dat doet zij door organisaties, scholen, bedrijven en talenten te verbinden en nieuwe innovaties te versnellen.

Activiteiten op AI gebied

Activiteiten van de AI-hub Brainport zijn gericht op AI in de 3 toepassingsgebieden van focus en de daarvoor noodzakelijke randvoorwaarden: (mensgerichte) research & innovatie, startups & scale-ups, innovatief mkb, onderwijs en professional education.

Bijdrage aan NL AIC

Met alle partners in de AI-hub Brainport zetten we de komende jaren vol in op het ontwikkelen en versnellen van AI competenties. AI-innovaties bij bedrijven en overheid, komen nu nog te traag op gang. En door het opleiden van specialisten, studenten en medewerkers op alle niveaus.

Waarom NL AIC?

Met een focus op de toepassing van AI in medische technologie, slimme mobiliteit en (high tech) industrie levert de AI-hub Brainport een bijdrage aan de gezamenlijke ambities van de NL AIC.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.