Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Booking.com

Organisatieprofiel

Booking.com is in 1996 opgericht als platform voor reizigers en accommodaties. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een van de wereldwijdleidende merken in de reiswereld. Booking.com staat bekend om het baanbrekende gebruik van A/B-testen, maar past tegenwoordig in bijna alle bedrijfsprocessen cutting edge AI- en ML-technologieën toe.

Activiteiten op AI gebied

Booking.com heeft in Nederland verschillende teams die zich bezighouden met de ontwikkeling en toepassing van Machine Learning en AI. Van onderzoekers met een PhD in ML tot data scientists met een specialisatie in marketing: AI vervult op veel verschillende plekken binnen Booking.com een onmisbare rol.

Bijdrage aan NL AIC

Met de volledige ontwikkeling van ons product in Nederland (ruim 5.000 medewerkers in Amsterdam) is Booking.com een belangrijk onderdeel van het lokale tech ecosysteem. Door het lidmaatschap van de AI coalitie willen we ook breder bijdragen aan de koppositie van Nederland op het gebied van Artificial Intelligence.

Waarom NL AIC?

Booking.com is een van de voorlopers op het gebied van toepassing van AI en ML. Digitalisering en innovatie zijn cruciaal voor de toekomst van de Nederlandse economie en werkgelegenheid. We vinden het daarom erg belangrijk om een ecosysteem van bedrijven en instellingen te steunen waarmee Nederland voorop kan lopen in het gebruik van AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.