Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Birds.ai

Organisatieprofiel

Wij streven naar een wereld waar data gebruikt wordt om duurzame beslissingen te nemen. Wij geven beheerders van industriële assets nieuwe inzichten om hun opbrengsten te behalen, door beelden om te zetten in betekenisvolle grafieken en nummers met behulp van AI. Dit voor o.a. het vinden van kapotte zonnepanelen en kwaliteitscontrole van producten.

Activiteiten op AI gebied

Birds.ai ontwikkelt AI oplossingen voor visuele data om data-gedreven kosten te besparen. Onze technologie is breed toepasbaar. Ons team heeft gewerkt met de grootste klanten in de markt om o.a. stilstand in productielijnen te voorkomen, hockeyspelers te tracken voor betere tactieken, en elektriciteitsleidingen proactief te onderhouden.

Bijdrage aan NL AIC

Birds.ai werkt momenteel actief aan het verbeteren van AI samenwerkingen tussen startups, scale-ups en grote organisaties in de Startups & Scale-ups werkgroep van de NL AIC.

Waarom NL AIC?

AI wordt sterk bepalend voor onze toekomstige welvaart en welzijn in alle onderdelen van de maatschappij door het generieke karakter. Om deze reden is het belangrijk dat Nederland en Europa activiteiten in AI stimuleren en  ondersteunen. Daarom is Birds.ai deelnemer van de NL AIC.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.