Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Axelera AI

Organisatieprofiel

Axelera AI is developing a game-changing hardware and software platform for AI. Its technology integrates a custom dataflow architecture with multicore in-memory computing to deliver extremely high performance at a power envelope of few watts and flexibility to support multiple networks.

Activiteiten op AI gebied

Semiconductors en software

Bijdrage aan NL AIC

1.Het creëren van Nederlandse partnerschappen waarbij we partners kunnen helpen bij het oplossen van hun zakelijke problemen. 2. Innovatie stimuleren door mee te investeren in geavanceerde projecten en deel uit te maken van de AI-gemeenschap 3. Door samen te werken met Nederlandse experts op het gebied van AI

Waarom NL AIC?

Door lid te worden van de coalitie verwachten wij makkelijker toegang te krijgen tot het Nederlandse AI-ecosysteem en samen te kunnen werken met verschillende start-ups en gevestigde bedrijven, innovatie te kunnen stimuleren en zakelijke problemen op te kunnen lossen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.