Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Avans Hogeschool

Organisatieprofiel

Avans Hogeschool verzorgt hoger beroepsonderwijs in tien sectoren. In vier steden, Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Roosendaal, op 13 locaties. Avans heeft een levendig netwerk van studenten, docenten, lectoren en professionals.Samen creëren wij kennis en dragen we bij aan een duurzame samenleving.

Activiteiten op AI gebied

Onderzoeksactiviteiten vanuit de lectoraten, challenges en toepassing in het curriculum en de eerste experimenten als het gaat om toepassing vóór onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

Bijdrage aan NL AIC

Avans is via haar lectoren vanaf het begin betrokken geweest bij de NLAIC. Later is dit verbreed met diverse mensen van uit meerdere geledingen uit de organisatie in werkgroepen.

Waarom NL AIC?

Wij willen samen met anderen leren hoe we AI verantwoord en schaalbaar ten dienste van de lerende en de samenleving in de breedte kunnen inzetten.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.