Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Arkin

Organisatieprofiel

Arkin is een van de grotere ggz-instellingen van Nederland en beschikt over zeer brede en gevarieerde expertise. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we goede zorg bieden voor alle cliënten. Zeker ook voor de meest kwetsbare cliënten en voor cliënten die de expertise van meerdere specialismen van Arkin nodig hebben.

Activiteiten op AI gebied

Arkin zet in op digitale innovatie om de zorg te ondersteunen. Binnen het datascience team wordt bv gewerkt aan modellen die de zorg kunnen ondersteunen, bv het voorspellen van behandeleffect, maar ook van risico’s als agressie en suicide. Speerpunten daarbij zijn begrijpelijkheid en gebruiksgemak.

Bijdrage aan NL AIC

Waar mogelijk kennis en ervaringen delen, samenwerken om AI binnen de geestelijke gezondheidszorg een stap verder te brengen.

Waarom NL AIC?

Via het bundelen van krachten, kennis uitwisselen, leren van elkaar vormgeven aan kunstmatige intelligentie in de geestelijke gezondheidszorg.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.