Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Amsterdam UMC, location AMC

Organisatieprofiel

Largest academic hospital in the Netherlands with the strategy to implement and develop AI to improve health care.

Activiteiten op AI gebied

The Amsterdam UMC organizes various conferences to underline the importance of AI in health care. Moreover it is very active in research of novel methodologies, implementations and evaluation.

Bijdrage aan NL AIC

The Amsterdam UMC contributes by developing and evaluating novel AI algorithms and methodologies.

Waarom NL AIC?

For the Amsterdam UMC the developments of AI are of strong importance. The Amsterdam UMC aims to play an important role in the development and implementation of AI in health care.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.