Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Amsterdam Economic Board

Organisatieprofiel

De Board werkt samen met besluitvormers, innovatiemanagers en changemakers binnen bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Op het gebied van gezondheid bouwen we daarom aan een sterk LSH ecosysteem, samenwerking en zetten we in op data & AI gedreven innovaties.

Activiteiten op AI gebied

-AI technology for people is een samenwerking tussen de Board, de Gemeente Amsterdam en 7 Amsterdamse kennisinstellingen die 1 miljard euro investeren in de ontwikkeling van AI-technologieën. – met Smart Health Amsterdam bouwen we aan het versterken van het LSH ecosysteem – Met onze partners werken we aan 1 gezondheidsdata-infra voor Nederland

Bijdrage aan NL AIC

Wij bouwen ecosystemen van koplopers, innovatoren. We jagen kansrijke initiatieven in de regio aan met potentie tot verdere uitvoering en opschaling waarbij partijen uit ons netwerk in de lead zijn. Wij starten projecten met gedreven mensen die hierin willen samenwerken. Zo zijn we o.a. samen met de gemeente initiator van Smart Health Amsterdam.

Waarom NL AIC?

Wij geloven dat AI & data science bijdraagt aan een gezondere wereld en beter medische zorg. Om hierin stappen te maken is publiek-private samenwerking op regionaal en nationaal gebied key. Daarom levert de Amsterdam Economic Board graag een bijdrage aan de NLAIC.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.