Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Amsterdam Data Collective

Organisatieprofiel

Amsterdam Data Collective is een end-to-end data science adviesbureau voor strategie, oplossingen en trainingen. Wij schalen positieve impact door inzet van artificial intelligence (AI).

Activiteiten op AI gebied

Wij leveren strategie, oplossingen en trainingen. Zowel kleinschalig zoals een design sprint als meerjaren veranderprogramma’s.

Bijdrage aan NL AIC

Wij zijn expert in data science & AI strategie, oplossingen en trainingen. Wij brengen kennis in en bouwen mee aan een verantwoordelijk en eerlijke inzet van deze technologie.

Waarom NL AIC?

Wij zien dat bedrijven, instellingen en overheden zoeken naar manieren om meer data-gedreven te werken. Door inzet van artificial intelligence (AI) kan deze transformatie worden vormgegeven. De inzet van deze AI technologie moet altijd op een verantwoordelijke en eerlijke manier. Hiervoor moet worden samengewerkt.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.