Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Allinq

Organisatieprofiel

Allinq is onderdeel van de Allinq Group en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. Er werken circa 2.000 medewerkers voor de Allinq Group. Allinq verzorgt het complete traject rond de aanleg van complexe telecominfrastructuur. Met een scherpe focus op doelstellingen en diepgaande kennis van netwerken, kunnen onze klanten op ons bouwen.

Activiteiten op AI gebied

Allinq gebruikt AI om slimmer te plannen, voor predictief onderhoud en om te voorspellen wat de kwaliteit van een telecom-verbinding zal zijn.

Bijdrage aan NL AIC

Allinq heeft kennis van AI t.b.v. kwaliteitsmetingen en onderhoud.

Waarom NL AIC?

Allinq wil bijdragen aan de maatschappelijke acceptatie van nieuwe technieken, zoals die van AI. Allinq heeft een laboratorium waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe techniek en is een innovatieve partner voor haar klanten. Verder is de Nederlandse AI Coalitie een plek waar Allinq kan leren van andere toepassingen op het gebied van AI.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.