Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

AI-hub Noord-Nederland

Organisatieprofiel

De AI-hub Noord-Nederland is onderdeel van de nationale AI-coalitie en ingebed in de Europese strategie rond digitalisering, richt zich op de toepassingen van AI binnen een aantal geprioriteerde sectoren, om zo van Noord-Nederland de proeftuin van Nederland en Europa te maken.

Activiteiten op AI gebied

– Business Development – Advies – Diverse events op het gebied van; Kennissessies en MatchMaking

Bijdrage aan NL AIC

Het gaat om High Impact Publiek Private samenwerkingsprojecten die uit een ketenbenadering ontstaan. Deze benadering draagt bij aan een realistische inbedding van het project, aan zijn duurzaamheid en aan een grotere impact en het creëren van nieuwe business opportunities.

Waarom NL AIC?

Doel van de AI-hub NNL is een portfolio van high-impact innovatieprojecten (TRL 7) te realiseren en om digitale innovatieve ecosystemen in het Noorden te verenigen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.