Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

AI-Cursus.nl

Organisatieprofiel

Met dit platform (ai-cursus.nl) willen we zoveel mogelijk Nederlanders goed voorbereiden op een toekomst met kunstmatige intelligentie (AI).

Activiteiten op AI gebied

* Online cursussen over de basisprincipes. * Verdiepende modules voor de zorg en over ethiek. * Trainingen voor toezichthouders en beleidsmakers.

Bijdrage aan NL AIC

Inmiddels hebben wij meer dan 220.000 mensen bereikt met onze gratis cursussen. Dat is mede te danken aan de support van de andere deelnemers.

Waarom NL AIC?

Als we Nederland goed willen voorbereiden op een toekomst met AI, zullen we dat samen moeten vormgeven. De NL AI Coalitie is de aangewezen partij om dat te stimuleren en te faciliteren.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.