Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

ACS

Organisatieprofiel

ACS is een Gronings bedrijf dat zich bezighoudt met intelligent gebouwbeheer. Het door ons ontwikkelde platform Climatics meet en bewaart enorme hoeveelheden data van gebouwen, waardoor het binnenklimaat en energieverbruik optimaal gestuurd kunnen worden. Het resultaat? Energiezuinige, comfortabele en gezonde gebouwen.

Activiteiten op AI gebied

We zijn binnen Climatics druk bezig met het ontwikkelen van tools voor ‘lerende gebouwen’, het optimaliseren van processen, zoals verwarming en koeling, met AI. Als gebouwen zichzelf kunnen leren sturen, op basis van grote hoeveelheden data, resulteert dit in nog zuinigere, veel efficiëntere gebouwen.

Bijdrage aan NL AIC

Door het delen van kennis en vaardigheden en het uitwisselen van informatie zijn wij een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

Het onderhouden van een netwerk op het gebied van AI betekent meer innovatiekracht en een beter draagvlak om binnen het veld door te blijven ontwikkelen.

Informatie

Deelname datum
Bouwstenen & Toepassingsgebieden
Type deelnemer

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.