Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Voor de ontwikkeling van kennis en ervaring in de toepassing van AI in Nederland is het van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring vermenigvuldigd worden voor toepassing in andere sectoren.
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC

Informatie over toepassingsgebieden

Artificial Intelligence (AI) is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle bedrijfssectoren en maatschappelijke uitdagingen. Voor de ontwikkeling van kennis en ervaring in de toepassing van AI in Nederland is het van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) richt zich met name op de toepassingsgebieden: Cultuur en Media, Defensie, Energie en Duurzaamheid, Financiële Dienstverlening, Gebouwde Omgeving, Gezondheid en Zorg,  Haven en Maritiem, Landbouw en Voeding, Mobiliteit, Transport en Logistiek,  Onderwijs, Publieke Diensten, Technische Industrie,  Veiligheid, Vrede en Recht.

Werkgroepleiders gaan samen met de deelnemers aan de slag om op hun terrein de grootste kansen en uitdagingen voor AI te identificeren, samenwerkingspartners te verbinden en een programma uit te werken.

Samen bouwen aan de digitale toekomst