Data Sharing Coalition

Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste berichten

Data Sharing Coalition

De Data Sharing Coalition is een open en groeiend internationaal initiatief gestart in Nederland waarin een grote verscheidenheid aan organisaties samenwerkt om het cross-sectoraal delen van data te vereenvoudigen.

Voor de ontwikkeling en toepassing van AI is toegang tot data cruciaal. Hoe meer relevante data er beschikbaar is, hoe beter de voorspellende waarde wordt en daarmee de zinvolle toepassing van AI-applicaties wordt verbeterd. Toegang tot en het delen van data moet in Nederland op een verantwoorde manier worden georganiseerd. Meer toegang tot data heeft een versnelling van de AI-implementatie en een hogere nauwkeurigheid tot gevolg en dat resulteert in een betere dienstverlening.

Om de ontwikkeling van bestaande en nieuwe datadeelinitiatieven te ondersteunen, biedt de Data Sharing Coalition een platform voor gestructureerde kennisuitwisseling om het cross-sectoraal delen van data te stimuleren, door interoperabiliteit tussen datadeelinitiatieven te faciliteren en individuele initiatieven te versterken. Daartoe werkt de werkgroep Data Delen van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) samen met de Data Sharing Coalition.

De NL AIC benadert data delen vanuit de AI-applicatie en de bijzonderheden daarin, de Data Sharing Coalition focust zich meer op transactioneel data delen tussen organisaties uit verschillende sectoren en de generieke afspraken die er nodig zijn om dat over sectorgrenzen heen te facliteren. Deze twee initiatieven vullen elkaar uitstekend aan en op veel terreinen wordt gebruikgemaakt van elkaars inzichten en resultaten.

Bezoek voor meer informatie de website van de Data Sharing Coalition.

Delen via:

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.