Eerste AI-cursus voor zorgprofessionals beschikbaar

Gepubliceerd op: 12 mei 2021

AI ontwikkelt zich razendsnel in alle sectoren. Ook de zorgsector krijgt te maken met een digitale transformatie in hun werkveld. Hierdoor stijgt de behoefte aan kennis over AI. Het doel van de cursus is om bewustwording te creëren voor de mogelijkheden van AI bij alle werkenden en studenten in de zorgsector.

Toegankelijk maken van kennis over AI

De NL AIC vindt het belangrijk dat basisinformatie en kennis over AI, de toepassing van AI en eventuele gevolgen van AI voor iedereen toegankelijk is. Onlangs lanceerde de NL AIC samen met TU Delft de uitgebreidere cursus Elements of AI: een gratis online cursus die deelnemers inzicht geeft in de basis van AI. De Nationale AI-Zorg cursus biedt dit ook, maar is echt toegespitst op AI in de zorg. Na de zomer 2021 volgt er ook een AI-cursus voor de sectoren energie en landbouw en voeding. Idealiter zet deze cursus een proces in gang, zodat onderwijsinstellingen AI en andere technologieën in toenemende mate opnemen in het curriculum. 

Wat houdt de Nationale AI-Zorg cursus in?

De Nationale AI-Zorg cursus is Nederlandstalig en bestaat uit 13 korte modules van 6 tot 15 minuten. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag. De modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. Arts Emma Bruns neemt de cursist mee in de ‘patient journey’ langs meer dan 10 use-cases en 20 experts die inzicht geven in verschillende AI-toepassingen in de zorg. Van diagnose tot behandeling tot zelfmanagement. En van algoritmes, machine learning (voorspellingen doen op basis van data) tot deep learning (beeld- en spraakherkenning), alles komt voorbij.

Je hoeft geen computerexpert of wiskundige te zijn om deze cursus te volgen. Na het voltooien van deze cursus heb je een goed beeld van hoe AI in de zorg kan worden toegepast en wat de eventuele gevolgen zijn voor het werk. Je kunt je eigen tempo en volgorde bepalen en na afloop ontvang je een certificaat.

Nationale AI-Zorg cursus vanaf vandaag te volgen

De Nationale AI-Zorg cursus is vanaf vandaag te volgen via zorg.ai-cursus.nl. De cursus is alleen in het Nederlands beschikbaar. De Nationale AI-Zorg cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health.

Delen via: