agrarische kas

Tech in a Day – Editie Landbouw en Voeding

Op het gebied van digitalisering is de Nederlandse Landbouw en Voeding sector koploper in de wereld. Mede door digitalisering zijn de productie, handel en logistiek van bloemen, groente en zaden van het hoogste niveau. Tegelijkertijd weet lang niet iedereen binnen deze sector wat digitalisering nu eigenlijk voor hun eigen bedrijf en medewerkers kan betekenen. Wat zijn de kansen en mogelijkheden hiervan?

Tijdens Tech in a Day nemen we u mee in deze digitale revolutie, en belichten we van diverse kanten wat dit voor u en uw organisatie kan betekenen. Aan de hand van concrete voorbeelden schetsen we de mogelijkheden en kansen, en bespreken we hoe u en uw organisatie zich hierop kunnen voorbereiden. Door middel van een plenaire sessie en twee workshops met diverse onderwerpen, weet u na afloop van dit online event waar de sector staat en hoe u zelf met digitalisering aan de slag kan. Meld u aan voor Tech in a Day

Programma
14.30-15.30 uur  – Plenaire talkshow olv Katja van Kranenburg met oa Ben Schaap (Kwartiermaker toepassingsgebied Landbouw & Voeding), LNV, Gert Kootstra en Erik Pekkeriet (Wageningen University & Research) en Bart van de Beek (Kwartiermaker Digitalisering GroenPact)
15.30-15.40 uur  – korte pauze
15.40-16.25 uur – 2 workshops: learning communities en agro-robotica. Op de dag zelf kunt u kiezen uit 1 van onderstaande workshops:

1) Learning communities: Ontwikkeling door samenwerking in werken, leren en innoveren (met als voorbeeld de Fruit Tech Campus)
Innovatie en onderzoek naar digitalisering binnen de groene sector kan versneld worden als onderwijs en bedrijfsleven hier samen in optrekken. Op inhoudelijke thema’s, zoals sierteelt, akkerbouw, veeteelt, vindt van oudsher al veel samenwerking plaats. De verbinding tussen onderzoek en onderwijs in het groene domein en de kennisontwikkeling rondom nieuwe technologieën is nog niet altijd even sterk. Daar liggen kansen waar binnen de NLAIC aan wordt gewerkt. Door het uitdragen en stimuleren van ‘learning communities’, waarin onderzoek, onderwijs en innoveren en leren in bedrijven bij elkaar worden gebracht, wil GroenPact hier met de topsectoren een bijdrage aan leveren. In deze workshop lichten we de ideeën en uitdagingen hierover toe aan de hand van aansprekende voorbeelden binnen het groene domein. De Fruit Tech Campus geeft een toelichting op hun aanpak en uitdagingen. Verder willen we in deze sessie antwoord krijgen op de vraag hoe we technologie zo kunnen aanreiken dat het inspireert en leidt tot nieuwe inzichten, vernieuwing in onderwijsaanbod, vormen van samenwerking en uiteindelijk relevante innovaties.

Sprekers: Bart van de Beek (Kwartiermaker Digitalisering GroenPact) en Dominiek Veen (Platform Talent voor Technologie).

2) Agro-robotica: Naar een duurzame en autonome voedselproductie
De landbouw staat voor grote uitdagingen. In de komende decennia moet meer worden geproduceerd terwijl de impact van de sector op het milieu drastisch moet worden beperkt en het aantal mensen wat in de sector wil werken steeds verder afneemt. Robotica en verdere automatisering is een van de puzzelstukjes om deze uitdaging aan te gaan. Naast het vervangen van menselijke arbeid, kunnen robots precies doen wat nodig is op het juiste moment. Dit stelt de sector in staat om meer te produceren met gebruik van minder hulpbronnen en met minder voedselverspilling.
Het ontwikkelen van agrarische robots kent echter veel uitdagingen. De robots moeten kunnen omgaan met de enorme variatie in de natuurlijke producten en de complexiteit van de agrarische omgeving. Bovendien moeten ze veilig zijn voor die omgeving.
In deze workshop bespreken we de fundamentele uitdagingen in het ontwikkelen van agrarische robots en zullen we een aantal praktische voorbeelden laten zien.

Sprekers: Gert Kootstra, universitair docent + Erik Pekkeriet, Programme Manager Agro Food Robotics, Wageningen University & Research

Na afloop van deze sessie vindt van 16.30 tot 17.00 uur de plenaire afsluiting plaats. Meld u aan voor Tech in a Day

Datum:
26 november 2020
Tijdstip:
14:30
- 16:30
Spreker(s)

Programma

Aanmelden voor 24 november is niet meer mogelijk. Voor het programma op 26 november kunt u zich tot woensdag 25 november 17.00 uur aanmelden.

24 november 2020

ONLINE (aanmelden is niet meer mogelijk)

Tijdstip
Sessie
09:30
- 10:45
Het succes van AI voor Nederland
11:00
- 12:00
Realisatie van een nationaal AI-netwerk
13:00
- 14:00
Mensgerichte Artificiële Intelligentie
13:00
- 13:45
Hoe benut Nederland de economische en maatschappelijke kansen van AI
14:15
- 15:00
De kansen van omscholing in economisch spannende tijden
14:15
- 15:00
Vergroot je internationale ambities met steun van de NL AIC
15:15
- 16:00
Verantwoord data delen voor AI
16:15
- 17:10
Snelgroeiende AI-startups, de weg naar succes
17:15
- 18:00
Plenaire afsluiting met AI-quiz door Jim Stolze

26 november 2020

ONLINE (aanmelden is niet meer mogelijk)

Tijdstip
Sessie
10:00
- 11:00
AI Vredespaleis: een internationaal forum voor AI
11:00
- 12:30
Hoe innoveren de toepassingsgebieden Technische Industrie en Mobiliteit met AI?
11:00
- 12:30
Hoe stimuleert de overheid AI-innovaties door het bedrijfsleven?
13:00
- 13:45
Hoe gebruiken we onze kennis uit en over onze cultuur om AI beter in te zetten?
13:00
- 14:30
Energie uit AI? Nederland is AAN!
14:30
- 16:30
Tech in a Day – Editie Landbouw en Voeding
14:45
- 16:15
Het effect van AI in de zorg
Nederlandse AI Coalitie – Evenement deelnemers 2020
Algoritmen die werken voor iedereen

Aanmeldformulier | 24 november

Ik neem graag deel aan de volgende sessie(s):
Privacy policy
Nederlandse AI Coalitie – Evenement deelnemers 2020
Algoritmen die werken voor iedereen

Aanmeldformulier | 26 november

Ik neem graag deel aan de volgende sessie(s):
Privacy policy