Deelnemers

De schaarste van AI talent en het missen van een AI expert zal binnen de verschillende sectoren een beperkende factor zijn in de ontwikkeling van AI in Nederland.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.

Algemeen contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste berichten

Home > Coalitie deelnemers
MediQuest voorziet in actuele en onafhankelijke (TTP-rol)(stuur)informatie over de zorg (zorgaanbod, zorguitkomsten, etc.). Wij ontwikkelen beslisondersteuning voor de zorg en en dragen op deze wijze bij aan het realiseren van betere zorguitkomsten tegen lagere (maatschappelijke)zorgkosten.
De KB is de nationale bibliotheek: vanuit de kracht van het geschreven woord dragen we bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dit doen we samen met partners op het terrein van erfgoed, wetenschap en met openbare bibliotheken. Als nationale bibliotheek maakt de KB de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.
Perpetrators have flexible business model that enables them to capitalize on vulnerabilities of potential victims. They have resources and technology that gain continuous profit from human trafficking at an estimated $120 – $150 billion per year. We want to disrupt their business model by using smart technologies and making the invisible visible.
Koninklijke NLR werkt als neutraal opererend onderzoekscentrum met zijn partners aan een betere wereld van morgen. NLR biedt daarbij innovatieve oplossingen en technische expertise en zorgt voor een sterke concurrentiepositie van het bedrijfsleven. NLR zet zich in voor een duurzame, veilige, efficiënte en effectieve lucht- en ruimtevaart.
Cybermundus is een jonge cybersecurity startup gericht op het helpen van organisaties bij het vroegtijdig detecteren en mitigeren van aanvallen op hun IT infrastructuur voordat significante schade kan worden aangericht. We doen dat door gebruik te maken van de laatste technologieën, zoals machine learning, en innovatieve modeleringsmethoden.
ECDA is a flagship centre of excellence of Erasmus University Rotterdam. Bringing together academic experts, organisational leaders and students, the ECDA community gives you access to world-class research, meaningful know-how, data analytics tools and a relevant network to boost your journey in the space of data analytics, machine learning and AI.
Technologie en data bieden kansen voor elke organisatie. Maar deze vernieuwing wringt soms. Organisaties lopen tegen juridische vraagstukken, maatschappelijke belangen, en nieuwe normen aan. Organisaties willen hierin de regie behouden. Wij helpen organisaties maatschappelijk verantwoord te innoveren met digitale technologie en data.
BG.legal is een advocatenkantoor. Een team van advocaten, juristen en niet-juristen houdt zich bezig met juridische aspecten van data/AI. Wij vertalen het juridische naar de praktijk. Veel van onze cliënten zijn data science startups/scale-ups of hun klanten (overheden).
Onze algoritmes op maat helpen jou de optimale keuzes te maken voor je organisatie. Voorspel nauwkeurig en razendsnel wanneer je machines onderhoud nodig hebben, welke behandeling het beste is voor je patiënt en waar de aandelenprijs naartoe gaat. Objectief én betrouwbaar. Relai – waar AI menselijk wordt
Regionaal ontwikkelingsbedrijf met het doel om investeringen naar de regio Noord-Holland Noord door activiteiten in te zetten op het verbetering van het vestigingsklimaat, het uitrollen van een Mkb- en acquisitie strategie en het voeren van regiomarketing.
Onze missie is om organisaties in staat te stellen te leren van klanten en klantcontact. Met Conversational Analytics analyseren wij niet alleen voice (mbv spraakherkenning), maar ook chat, mail, socials, etc.. Met ons self-service AI platform stellen we jou in staat waste call reductie en digitalisering te realiseren, en kwaliteit te verhogen.
AIgents is de grootste carrière community voor Data Scientists, AI & Machine Learning Engineers in NL. Ruim 700.000 Data-professionals uit heel Europa gebruiken het platform om vacatures, trainingen en evenementen te ontdekken en om kennis uit te wisselen in de verschillende sub-communities.
Wekelijkse nieuwsbrief over de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten rondom artificial intelligence en de impact op bedrijven, banen en de maatschappij.
Floryn biedt zakelijk krediet voor jouw ambities. Flexibel geld opnemen wanneer je het nodig hebt. Van €10.000 tot €2 miljoen. Met behulp van slimme technologie en machine learning bieden we de beste gebruikerservaring voor ondernemers, zonder papierwerk, en zorgen we ervoor dat we de juiste beslissingen maken.
We bezorgen jaarlijks miljoenen brieven en pakketten, we bieden logistieke oplossingen op maat en we bedenken diensten die ons en onze klanten verder brengen. Onze internationale netwerken vormen een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.
Toponderwijs en -onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. Onze 8 faculteiten bieden 16 bachelor- en meer dan 30 masteropleidingen. Onze ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers delen een fascinatie voor wetenschap, design en techniek. Onze gezamenlijk missie: impact voor een betere samenleving.
1 miljoen professionals digital-ready I.AMDIGITAL stoomt één miljoen professionals klaar voor de digitale transformatie I.AMDIGITAL geeft professionals een digitale boost door ze te leren dat en hoe technologie iedereen kansen biedt. Een korte stoomcursus, met workshops en e-learning. Een schaalbaar concept met extra sectorspecifieke conten.
DEN is het kennisinstituut voor digitalisering in de cultuursector. DEN ondersteunt de professionals in de cultuursector om optimaal gebruik te maken van de kansen en mogelijkheden van de digitale transformatie, met als doel om de maatschappelijke relevantie en de toekomstbestendigheid te vergroten.
Rijksmuseum Boerhaave is de schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Benoemd tot Europees Museum van het Jaar in 2019. Vanuit onze passie voor wetenschap laten we iedereen ontdekken dat wetenschap van onschatbare waarde is voor het dagelijks leven.
Researchable is een softwareontwikkelingsbedrijf dat data applicaties en de infrastructuur omtrent kunstmatige intelligentie ontwikkelt. Het bedrijf bestaat uit een team van gepassioneerde software engineers en data wetenschappers.

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.

Versnellen, Vergroten, Verbinden.