Deelnemers

De schaarste van AI talent en het missen van een AI expert zal binnen de verschillende sectoren een beperkende factor zijn in de ontwikkeling van AI in Nederland.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.

Algemeen contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste berichten

Home > Coalitie deelnemers
Dialogic is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau voor innovatievraagstukken in het publieke domein. Wij ondersteunen publieke organisaties door middel van beleidsonderzoek en strategisch advies. We ontwikkelen daarnaast innovatieve methoden voor dataverzameling, data-analyse en data-visualisatie.
Utrecht University is an international research university with 7 faculties, 3 teaching institutes, 6.700 staff members, an annual budget of 810 million euros, 30.000 students, 49 bachelor programmes, and 147 master programmes. Utrecht University is ranked as the 2nd top university in the Netherlands, 22nd in Europe, and 73rd worldwide.
Bij ZiuZ maken wij gebruik van Visual Intelligence technologieën om maatschappelijk relevante vraagstukken op te lossen in verschillende industrieën. Dit is de reden waarom ZiuZ in 2002 werd opgericht en waarom vandaag meer dan 60 gepassioneerde werknemers dag en nacht werken aan nieuwe innovatieve projecten die bijdragen aan een veiligere wereld.
Pharos zet zich in voor het terugdringen van sociaal economische gezondheidsverschillen. Ons uitgangspunt is gezondheid en kwaliteit van zorg voor iedereen. Pharos deelt nationale en internationale kennis en stimuleert de implementatie daarvan in beleid en praktijk. De wensen en behoeften van de mensen om wie het gaat staan daarbij altijd centraal.
Bij Breda University of Applied Sciences studeren zo’n 7.700 studenten uit binnen- en buitenland. Bij ons kun je terecht voor een hbo-bachelor- en masteropleidingen, onder andere op het gebied van Artificial Intelligence , maar ook voor wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen.
VisaCare is een technologie gedreven scale-up die zich bezig houdt met automatisering van wet- en regelgeving met behulp van AI. Het intelligente expertsysteem van VisaCare is reeds succesvol in de Nederlandse markt gezet, binnen het internationale domein van de onderwijssector. De meeste van onze klanten zijn reeds lid van de NL AIC.
Onze algoritmes op maat helpen jou de optimale keuzes te maken voor je organisatie. Voorspel nauwkeurig en razendsnel wanneer je machines onderhoud nodig hebben, welke behandeling het beste is voor je patiënt en waar de aandelenprijs naartoe gaat. Objectief én betrouwbaar. Relai – waar AI menselijk wordt
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.
De KB is de nationale bibliotheek: vanuit de kracht van het geschreven woord dragen we bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dit doen we samen met partners op het terrein van erfgoed, wetenschap en met openbare bibliotheken. Als nationale bibliotheek maakt de KB de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.
Providing trust in data-driven innovation – Syntho enables organizations to boost data-driven innovation in a privacy-preserving manner by providing AI software for generating synthetic data.
Data Science District is a full-service matchmaker offering innovative solutions to AI and Data Science business matters in The Netherlands.
NXP Semiconductors is een wereldleider in chiptechnologie, met een omzet van ruim 9 miljard USD; hoofdkantoor in Eindhoven en grootste fabriek in Nijmegen. NXP richt zich op ‘Secure Connections for a Smart World’, is wereldmarktleider in chips voor automotive en is een belangrijke technologieleverancier voor Internet of Things toepassingen.
De missie van Microsoft is om mensen en bedrijven wereldwijd hun volle potentieel te laten realiseren door technologie te creëren die de manier waarop mensen werken, spelen en communiceren verandert. We ontwikkelen en verkopen software, diensten en hardware die nieuwe kansen, meer gemak en meer waarde voor het leven van mensen bieden.
Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals.
Stichting HBO-i is een netwerkorganisatie en geeft mede richting aan belangrijke ontwikkelingen in hbo-ict-onderwijs. Zij vindt haar meerwaarde in de verbinding tussen aangesloten opleidingen en verbinding van die opleidingen met haar omgeving. We zijn gesprekspartner van hogescholen, bedrijven en brancheorganisaties .
MediQuest voorziet in actuele en onafhankelijke (TTP-rol)(stuur)informatie over de zorg (zorgaanbod, zorguitkomsten, etc.). Wij ontwikkelen beslisondersteuning voor de zorg en en dragen op deze wijze bij aan het realiseren van betere zorguitkomsten tegen lagere (maatschappelijke)zorgkosten.
Amberscript is expert op spraakherkenning en tekstanalyse en helpt overheid, onderwijs en media bedrijven met het zo accuraat mogelijk overzetten van audio naar data met custom spraakherkenningsengines en software voor het bewerken en analyseren van tekst.
Wekelijkse nieuwsbrief over de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten rondom artificial intelligence en de impact op bedrijven, banen en de maatschappij.
Posthuma Partners levert AI-aangedreven softwareoplossingen voor de financiële sector. Hiertoe behoren out-of-the-box oplossingen voor de evaluatie van verzekeringsclaims, de voorspelling van toekomstige kasstromen en reserveverplichtingen met concentratie op de allernieuwste AI-technieken beschikbaar gesteld in een eenvoudige implementatie.
Artificiële Intelligentie & Recht is een rechtskundig adviesbureau met een focus op innovatieve technologieën zoals mensgerichte AI, Machine Learning, Big Data, IoT, Blockchain, VR & Quantum Computing. Onze juristen & policy consultants zijn leading in hun vakgebied, anticiperen op technologische game changers en faciliteren exponentiële innovatie.

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.

Versnellen, Vergroten, Verbinden.