Home > Nieuws > Verantwoord datadelen voor AI
Delen met:
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Verantwoord datadelen voor AI

Data is samen met algoritmes de bouwsteen voor AI-applicaties, die goed en verantwoord moeten functioneren. De werkgroep datadelen van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft voor haar leden het rapport ‘Verantwoord datadelen voor AI’ uitgebracht met een handleiding om een AI-implementatie (proof of concepts) te realiseren. Daarnaast zijn er datadeel trainingen ontwikkeld voor verschillende doelgroepen.

Hiermee is een kennisbasis beschikbaar om daadwerkelijk aan de slag te gaan. In maart wordt een aantal AI use cases geselecteerd die in 2020 gerealiseerd worden tot proof of concepts. Zo kan in de praktijk geleerd worden hoe verantwoord datadelen onder AI-applicaties werkt.

Dit resultaat is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, gecoördineerd door TNO en in nauwe samenwerking met leden van de werkgroep.

Bent u geïnteresseerd in dit thema? Word deelnemer van de NL AIC en profiteer van de kennis en het actieve netwerk rondom datadelen en andere relevante AI-thema’s.

Tags:

Meest recente berichten

Gratis AI-cursus voor heel Nederland

Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt de AI-Parade in Bibliotheek Den Haag

Terugblik NL AI Congres 2023

Samen bouwen aan de digitale toekomst