Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.
Bijdragen aan de ontwikkeling van AI in Nederland?
Sluit je dan aan bij de NL AIC.

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@nlaic.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Blijf up-to-date van het laatste nieuws omtrent de NL AIC

Informatie over bouwstenen

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) werkt samen aan de benodigde gemeenschappelijke kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd: Data Delen, Human Capital, Mensgerichte AI, Research en Innovatie en Startups en Scale-ups. Deze bouwstenen zijn belangrijk voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden (sectoren), zoals Cultuur en Media, Defensie, Energie en Duurzaamheid, Financiële Dienstverlening, Gebouwde Omgeving, Gezondheid en Zorg,  Haven en Maritiem, Landbouw en Voeding, Mobiliteit,Transport en Logistiek,  Onderwijs, Publieke Diensten, Technische Industrie,  Veiligheid, Vrede en Recht.

Elke bouwsteen heeft een eigen werkgroep, waarin deelnemers kunnen aansluiten, voor het aanpakken van sector overstijgende uitdagingen. De werkgroepen zijn de kennis en ervaringsbron van en voor deelnemers en bepalen zelf hun aanpak op basis van de kennis en ervaring van de deelnemers.

Samen bouwen aan de digitale toekomst