ICAI: De Labs -AI voor Computer Vision

ICAI-the-labs

Op 6 oktober 2022 organiseert ‘ICAI: The Labs’ een meetup over AI voor computervisie. Twee labs presenteren elk hun werk en bespreken uitdagingen en ontwikkelingen op dit gebied.

De Labs

QUVA Lab is een samenwerking tussen Qualcomm en de Universiteit van Amsterdam. Het lab doet onderzoek naar deep vision. Dit gebeurt met behulp van deep learning waarbij automatisch geïnterpreteerd wordt wat, waar, wanneer en waarom iets gebeurt in afbeeldingen en video.

Thira Lab is een samenwerking tussen Thirona, Delft Imaging Systems en het Radboud UMC. Het lab doet onderzoek hoe innovatieve beeldvormingsoplossingen de zorg kunnen versterken.

Programma

  • 12.00 uur: Opening
  • 12:05 uur: Introductie van het QUVA Lab door Yuki Asano (UvA)
  • 12:10 uur: “CITRIS: Causal Identifiability from Temporal Intervened Sequences” door QUVA Lab Philip Lippe (UvA)
  • 12:25 uur: Introductie van het Thira Lab en “BabyChecker: AI-assisted ultrasound for maternal care in low-resource settings” door Keelin Murphy (Radboud UMC)
  • 12.45 uur: Discussie over de toekomst van AI in Computer Vision in Nederland
  • 13.00 uur: Einde

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over het evenement. Voor registratie klik hier. Het evenement is Engelstalig.

Delen met:

Event informatie

Datum

06/10/2022

Tijden

12:00

- 13:00:00

Locatie

Online evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.